in

Anonymous hackt politieradio’s Chicago en speelt F * ck Tha Police van NWA af

De beruchte hackerorganisatie Anonymous hackte het radiosysteem van de politie van Chicago en speelde F * ck Tha Police af van NWA, volgens verschillende rapporten.

De groep onthulde dat het op zaterdag 30 mei was teruggekeerd naar sociale media, net op tijd om te protesteren tegen de dood van George Floyd.

Anonymous kondigde aan op Twitter dat het de politie van Minneapolis en Chicago zou aanvallen als reactie op de dood van Floyd, die wereldwijd tot woedende protesten heeft geleid.

De tekst: “We stand in solidarity with the protesters and revolutionaries fighting the US oligarchy, fighting the injustice of a massively corrupt racist system that has continued on for generations. #BlackLivesMatter,” werd geplaatst op Twitter.

Op 31 mei bracht de groep een video uit waarin de politie werd aangevallen, waarin een gemaskerd persoon, zoals ze dat altijd doen bij anonymous, de reputatie van de afdeling voor politiegeweld veroordeelt en opmerkt dat de dood van de 46-jarige ‘slechts het topje van de ijsberg’ is. ‘This travesty has gone on far too long, and now the people have add enough,’ vertelt de narrator in het filmpje.

Check de video hieronder:

Kort nadat de video op internet begon te circuleren, werd de website van de politie van Minneapolis uitgeschakeld en offline gehaald, vermoedelijk door de hackers. Het bericht van de groep eindigt met: “We are legion. Expect us”.

Na de officiële waarschuwing begonnen er tweets te verschijnen, die leken te tonen dat de frequenties van het radiosysteem van de politie van Chicago onderbroken werden door het iconische F * ck Tha Police-nummer van NWA.

De aanleiding voor de tussenkomst van de groep komt doordat Floyd stierf nadat een politieagent meer dan acht minuten op zijn nek knielde tijdens zijn arrestatie. Het zou gaan om een vals briefje van 20 dollar.

FYI: wij geven de aankomende tijd gratis Retro handheld Gameboys consoles met 400 spelletjes weg aan mensen die: commentaar plaatsten bij onze artikelen op social media, de posts liken, delen of mensen taggen onder onze berichten op Facebook en Instagram. Volg ons op Instagram voor meer info.Moet Femke Halsema blijven of aftreden? – 2 petities hierover die hard gaan

Kijken: Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) gekanteld door Nourdin El Ouali (NIDA) met vragen over protest op de Dam