in

Animo: de voorouders van Akwasi waren slavenhandelaren

dat is wat mensen roepen op social media

Credit: Instagram/ Akwasi

Er wordt een filmpje gedeeld door vooral autochtone Nederlanders, die één of ander punt willen maken hiermee, waarin Akwasi wat uitleg geeft over het verleden van zijn voorouders. Hieruit blijkt dat Akwasi een afstammeling is van de Ashanti, een etnische groep in het zuiden van Ghana.

De Ashanti namen dus mensen uit omringende gebieden gevangen en verkochten hen aan Europese slavenhandelaren. In 1827 verbood de Ashanti confederatie de slavenhandel. De handel stopte in de eerste helft van de 19e eeuw – bron: wiki.

Akwasi mag van jullie, de mensen die deze stok gebruiken om mee te slaan, zich niet uitspreken tegen racisme in alle vormen en maten in het nu, anno 2020 waarin hij persoonlijk nog steeds te kampen heeft met racisme jegens hem als persoon en de mensen om zich heen, voor iets dat zijn over-over-overgroot ouders hebben gedaan. Dat is wat jullie hiermee duidelijk willen maken (als het goed is).

Jullie gebruiken graag het bovenstaande filmpje als “animo” hiervoor. Dat is glashard bewijs omdat het uit zijn eigen mond komt. Ah juist…

Er is echter een probleem, dit is een kwestie voor de Ghanese autoriteiten. Daar kunnen wij met Nederlands recht en regelgeving nu geen aanspraak op maken. Hopelijk komen ze eruit in Ghana en wordt er iemand verantwoordelijk gehouden voor wat er TOEN is gebeurd. Een fikse schadevergoeding eroverheen en een stukje erkenning zou zeer gepast zijn. Daar zijn we hier allemaal voorstander van. We willen absoluut niet meten met twee maten hier.

View this post on Instagram

en dit ook…

A post shared by Λ K W Λ S I | ANTONKAREL ?? (@akwasion) on

De pro-Pieten, ja daar heb je dat hele grote “groepje van mensjes” weer, die smullen natuurlijk van dit soort animo. Ze zijn immers geen racisten, maar vinden het concept “Zwarte Piet” gewoon geweldig. Niks meer dan dat, omdat het een “traditie” is. Want als je dochter thuiskomt met een Afrikaan, Surinamer of Antilliaan, is dat absoluut geen probleem verder. Alleen moet diezelfde jongen in december wél even zijn mond houden, wanneer zijn vrouw en schoonvader als “Zwarte Piet” verkleed de huiskamer in stormen, met pepernoten strooien en ineens met een overdreven allochtoon accent spreken tegen hun halfbloed kinderen en de mensen die aanwezig zijn op het “kinderfeestje”. Ontzettend leuk joh.

Dit gebeurt nog steeds in 2020. Niet in 1827, toen het daar “verboden” werd, maar nu, in Nederland, in 2020. Het lijkt wel of jullie nu 193 jaar achterlopen met bepaalde gedachten en tradities die eigenlijk niet meer kunnen? Toch? Laten we anders eens zijn met elkaar dat het oké is, om oneens te zijn met elkaar? Dat is ook een globaal concept wat je achterbaks en vanuit je onderbuik op allerlei situaties kan toepassen.

We richten ons nu even op de twijfelaars hé. Die nog niet zo goed weten of ze wel of niet racist zijn of willen zijn. Want je hebt van die mensen die openlijk ervoor uitkomen DAT ze racist zijn. Je kan niet een “beetje” racist zijn of “op bepaalde momenten racist zijn en dan weer niet”. Zoiets bestaat niet: To be or not to be, that’s the question. Niemand maakt jou tot racist, kies gewoon een kant en wees er klaar mee. Dan weten wij ook tegen wie we moeten strijden.

Nu willen wij even praten met jullie over een concept wat wij hier in Nederland beschrijven en afstraffen als “heling”:

Zonder “VRAAG” is er NATUURLIJK geen “AANBOD“.

Is heling strafbaar? Tegenwoordig wel, maar blijkbaar in de gouden eeuw, jaren daarvoor en jaren daarna niet?

Ja, voor heling kan je een gevangenisstraf en/of een boete krijgen en bovendien een strafblad. Heling is opgenomen in het Wetboek van strafrecht. Er zijn drie soorten heling:

 • Schuldheling: iemand kan bij de aankoop, bezit of verkoop van een artikel vermoeden dat het om een gestolen goed gaat. Hier staat een gevangenisstraf van ten hoogste één jaar op en/of een geldboete van maximaal € 78.000,-.
 • Opzetheling: iemand koopt, bezit of verkoopt een product en weet dat het om een gestolen artikel gaat. Hier staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar op en/of een hoge geldboete.
 • Gewoonteheling: iemand koopt of verkoopt vaker producten waarvan hij of zij weet dat ze zijn gestolen. Kortom, zij maken een gewoonte van opzetheling. Hier staat een gevangenisstraf van ten hoogste zes jaar op en/of een hoge geldboete. • Zullen we slavernij dan gewoon kwalificeren als “gewoonteheling”, als het gaat om de business tussen de Ashanti en de autochtone Nederlandse slavenhandelaren? Of gaat dat een stap te ver? Of is het juist te mild? Laat maar weten met wat commentaar via social media.

  Mensen werden immers weggestolen bij hun families en werden verkocht aan autochtone Nederlandse helers. Hmmmm, interessant. Nederlandse helers, Nederland, hey we leven in Nederland met z’n allen!
  Wie van JULLIE doet er een stap naar voren nu en neemt verantwoordelijkheid voor wat JULLIE voorouders hebben gedaan? Akwasi was tenminste mans genoeg om zich voor de camera uit te spreken dat zijn voorouders zich daar schuldig aan hebben gemaakt. Wat de Ghanese autoriteiten daarmee doen is hun zaak. Organiseer anders een protest daarvoor met z’n allen nu jullie toch zo fanatiek ermee bezig zijn? Misschien krijgt deze “Akwasi Ashanti” kwestie dan wereldwijd aandacht. Doe het nou maar gewoon … 🙂

  Sterker nog: wist je dat Nederland tussen 1650 en 1675 de grootste handelaar in slaafgemaakten tussen West-Afrika en Zuid-Amerikaanse plantages was?
  25 jaar is fakking lang hé. 25 jaar lang “ongestoord” slavenhandel drijven en daar nummer 1 van de wereld mee te zijn. Knap hoor.

  Een fikse schadevergoeding en officiële erkenning vanuit de Nederlandse overheid, die zich overigens als aansprakelijke rechtspersoon schuldig maakte aan dit soort wanpraktijken, zou super gepast zijn vinden jullie niet?

  Als we mensen toch gaan afrekenen op wat hun voorouders hebben gedaan kunnen we net zo goed hier beginnen ermee waar we met zijn allen er wel iets aan kunnen doen. We willen immers niet meten met twee maten toch?

  Dat is waarom de video waarin Akwasi vertelt over zijn voorouders massaal gedeeld wordt toch door jullie? Omdat jullie niet willen dat er wordt gemeten met twee maten toch?
  Neem dan ook gewoon verantwoordelijkheid voor je eigen shit, je eigen SHIT tradities en je eigen gruwelijk bloederige geschiedenis wat aan multi miljoenen het leven heeft gekost en waarvan de mensen tot heden nog de consequenties van ondervinden in dit land. Omdat er wel degelijk wordt gemeten met twee maten.

  Ja dat durven wij Gerard… Wij maken je graag blij door op je verzoek in te gaan. Deel jij dit artikel dan ook op je tijdlijn?

  Alvast bedankt.  Nederland gokt met bondgenoten op coronavaccin

  Alternatieve lezing van de Maya-kalender suggereert dat het einde van de wereld volgende week is