in

Als je iemand ziet met een zwarte stip op haar hand, bel dan de politie

Schermafbeelding-2015-10-09-om-13.04.37
De zwarte stip is een roep om hulp. Als je ooit iemand ziet met een zwarte stip op haar hand, bel dan zo snel mogelijk de politie.

De zwarte stip staat voor een roep om hulp van iemand die zelf niet hardop om hulp kan vragen.
De “Black Dot Campaign”, oftewel “Zwarte Stip Campagne” is begonnen op Facebook met als doel de slachtoffers van huiselijk geweld te kunnen herkennen. Door een zwarte stip op hun hand te tekenen met een pen of stift, kunnen vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld duidelijk maken dat ze in gevaar zijn. Ze kunnen niet zelf om hulp vragen omdat ze bang zijn voor hun gewelddadige partner, maar de zwarte stip is een teken dat je ze moet helpen.

De organisators van de campagne leggen het uit:
“De zwarte stip op de hand laat weten aan hulpverleners dat je een zeer kwetsbaar slachtoffer van huiselijk geweld bent, en dat je hulp nodig hebt maar niet kunt vragen omdat je mishandelaar let op alles wat je doet. In slechts 24 uur heeft de campagne al 6.000 mensen wereldwijd bereikt, en al zes vrouwen zijn hierdoor geholpen. Help alsjeblieft mee om de campagne te verspreiden en maak een foto van je hand met de zwarte stip om je steun te betuigen aan alle slachtoffers van huiselijk geweld.”

Een slachtoffer van huiselijk geweld doet haar verhaal over hoe de Black Dot Campaign haar op het idee bracht hoe ze van haar agressieve partner kon ontsnappen.
“Ik ben hoogzwanger, de vader van de baby mishandelde me. Met zijn woorden, zijn handen.. Ik leef al heel lang in angst, nog meer nu de baby er bijna aankomt. Ik was gisteren in het ziekenhuis maar hij was bij me, hij laat me nooit alleen ergens naartoe gaan. Ik kreeg een medisch onderzoek dus de arts vroeg me om op het bed te gaan liggen en deed het gordijn dicht. Ik leunde naar hem toe, pakte de pen uit zijn borstzakje, pakte zijn hand en schreef HELP ME. Ik hoefde niets te zeggen. Deze campagne gaf me kracht en het idee hoe ik om hulp kon vragen. Ik ben nu veilig ergens anders dankzij die arts en de Black Dot Campaign. Dank jullie wel, over één week ben ik uitgerekend en ik ben eindelijk veilig!”

Deel dit bericht zo veel mogelijk a.u.b! En vergeet ons niet te LIKEN op FBNog meer gekkigheid over Pablo Escobar

Rihanna zegt dat ze al sinds 2013 droog staat