in

Alles wat je wilt weten over de 9-jarige Instagram sensatie Lil Tay

Je hebt Lil Tay vast al langs zien komen op Instagram. Posen in andermans auto’s en huizen die eigenlijk gewoon leegstaan, heeft dit 9-jarige meisje al 1,8 miljoen volgers op The Gram opgeleverd.

De brein achter Lil Tay zou haar moeder zijn. Dat het allemaal niet echt was, is gewoon overduidelijk te zien. Maar nu weten wij het echte verhaal achter Lil Tay.

Alles blijkt dus bedacht te zijn door haar moeder, de auto’s, het geld en haar hele Instagram profiel. Dat is wat verschillende bronnen melden maar is dat echt zo? Haar moeder was net begonnen als makelaar toen het bedrijf bekend maakte dat ze haar hebben ontslagen. De vrouw zou ontslagen zijn omdat ze de huizen die het bedrijf verhuurde, gebruikte om de Instagram filmpjes van haar dochter te maken. Dit is dus wat verschillende bronnen melden maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Haar moeder zou gewoon zelf ontslag hebben genomen.

“There is no place for this sort of activity in our industry. Angela has only been a realtor with our brokerage firm for only six months.” “She called and said I’m quitting from real estate at this point.”

In Lil Tay’s geval kan de moeder op twee manieren aan het denken zijn. Of ze is heel erg vrij in haar opvoeding, waarbij ze het gewoon toelaat aan haar dochter om gewoon te doen wat ze wilt en zichzelf gewoon te zijn, en daarnaast misschien wat ervaring op te doen in de entertainment bizz? Of het gaat om geld. Het is één van de twee.

Dit is haar moeder trouwens:

Bij de Amerikanen lijkt niks te gek te zijn als het gaat om geld. Dit 9-jarige kind is echt veel te grofgebekt voor haar leeftijd. Het zorgt voor ontzettend veel commotie en controversie op dit moment. Maar wat het ook is dat ze doet, het werkt en gaat altijd viral.

Hoe gaat de toekomst van dit kind eruitzien? Dat kan ook twee kanten opgaan. Of ze staat binnen nu en vijf jaar op alle festivals te rappen of ze stoppen er gewoon van de één op de andere dag mee.

Ze heeft momenteel een Youtube account met maar liefst 170K subs. Er staan maar 3 video’s op en haar eerste video heeft bijna 3 miljoen views. Hieronder haar laatste video met nog net geen 1 miljoen views.

“No nine-year-old ever creates videos like these on their own,” zegt een ene Jesse Miller, de founder van Mediated Reality. Een bedrijf dat zich richt op social media influences and concerns.

“There has to be content that is given to the child to act, and what we’re seeing here is a child actor who now has an entirely different stage and in contrast to traditional media where we would see TV or movie stars who are kids,”.

Verder verklaard hij het volgende: “Lil Tay’s videos, involve a “parent with a cell phone” making choices about how her kid is noticed on the internet.”

“Is it going to be something she doesn’t really care about because it works in the favour of economics, or is it something that years later we’re going to be looking at this story and saying, ‘look at that poor kid and look what happened 15 years later’?” vraagt Jesse zich af.

Jesse heeft gelijk. Kids genoeg die met dit soort wangedrag tegenwoordig wereldberoemd worden en stapels met geld genereren op een hele jonge leeftijd. Wij weten alleen nog niet wat het lagerentermijn effect gaat zijn, omdat dit vrij nieuw fenomeen is voor iedereen.Documentaire: A Plastic Ocean (Besef Momentje)

Cornel de Jaeger was jarenlang lid van de Colombiaanse Cocaïnemaffia, hij vertelt zijn verhaal aan de NRC.