in

Alkmaar: vrouw bleek al getrouwd – 551.000 euro plus rente terug naar haar ex

Beeld alleen ter illustratie

Wat een verhaal, de rechtbank in Alkmaar heeft een huwelijk van tien jaar met terugwerkende kracht nietig verklaard. Een stel trouwde in maart 1992 in Alkmaar en ging in maart 2002 in scheiding.

Nadien betaalde de man tonnen aan alimentatie en pensioenverevening aan zijn ex, die nu in Thailand woont. Achteraf ontdekte hij dat ze al die tijd getrouwd was met een ander en wilde zodoende alles terug. Na een Skype-rechtszitting kreeg hij zijn gelijk: de vrouw moet 571.000 euro terugbetalen. Plus alle wettelijke rente.

De man heeft na de scheiding een convenant met zijn ex gesloten. Dat ging o.a. gepaard met een afkoopsom van 45.000 euro. Het stond niet in de huwelijksvoorwaarden maar blijkbaar hield de man genoeg van zijn ex om haar dit te gunnen. Daarnaast zou hij een maandelijkse alimentatie van 1.200 euro betalen en verevening vanuit het pensioenfonds van de vliegtuigmaatschappij waarvoor hij werkt(e). Dat liep op tot 96.000 euro en krap 430.000 euro.

via GIPHY

Maar de vrouw bleek dus al getrouwd te zijn met iemand anders in het Verenigd Koninkrijk. Naar eigen zeggen had ze dus aangenomen dat ze weer was gescheiden maar dit bleek dus niet het geval te zijn. Een dubbele huwelijk in Nederland is een onwettige huwelijk. De man was haar dus in de eerste instantie geen moer verschuldigd. Ook de afkoopsom niet, ook al droeg hij deze destijds vrijwillig af aan haar.

De vrouw sprak het geheel tegen en wilde op zijn minst uitstel van de uitspraak totdat ze haar eerste huwelijk for real kon ontbinden, maar dat zou niks uitmaken voor de gevolgen en dat moest ze uiteindelijk ook toegeven.

Pech, al het geld weg: ook vertelde ze dat al het geld al was uitgegeven aan levensonderhoud, maar daar kon de rechter niets mee.

Uit de rechtsstukken komt overigens niet naar voren of de rechter gelooft dat de vrouw de dupe is van haar eigen onoplettendheid, of dat ze bewust tien jaar lang dubbel getrouwd was.

Bron: Alkmaar CentraalWTF: wildpoepende vrouw opgepakt om coronaspugen

Een half miljoen fans ondertekenen petitie voor Mia Khalifa om haar pornovideo’s te laten verwijderen