in

Alberto Stegeman Exposed trainers: politiehonden zwaar mishandeld door trainers in de Achterhoek

Disclaimer: dit artikel bevat schokkend beeldmateriaal

Schokkende beelden uit Harreveld en Doetinchem. Trainers van honden die uiteindelijk politiehond moeten worden, slaan en schoppen de dieren en gebruiken stroom om de honden af te richten.

Alberto zegt o.a. het volgende over het geheel op Instagram:

Het gebeurt bij meerdere verenigingen van de KNPV (Kon Ned Politiehond Vereniging). Ze worden geschopt, geslagen en er worden verboden materialen gebruikt, zoals de stroombalk. ? Ook dit moet stoppen!

Volgens de KNPV zijn de leden van deze verenging met onmiddellijke ingang geschorst. Er is ook een procedure gestart tot ontzetting uit het lidmaatschap.

De politie heeft ook geschokt gereageerd op de uitzending van 19 maart. Ze hebben de volgende statement op hun website geplaatst:

Vanavond zendt journalist Alberto Stegeman verborgen camera opnames uit die zijn gemaakt op drie locaties van leden van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV). Deze beelden zijn schokkend om te zien. De politie benadrukt dat deze vereniging geen onderdeel is van de politieorganisatie en dat de politie ernaar streeft alleen zaken te doen met mensen die honden op diervriendelijke wijze africhten. Wij gaan de beelden bekijken en bij eventuele strafbare feiten wordt actie ondernomen.Kijken: de politie bereidt zich voor op een volledige lockdown van Nederland

Corona: 30 patiënten overleden gisteren, 534 nieuwe patiënten, in totaal 2994 positief geteste personen