in

Agenten bestraft na wangedrag bij inval: ‘Ze zwaaiden met vibrators’

Twee Rotterdamse agenten zijn bestraft wegens wangedrag bij een woninginval afgelopen mei. De politie spreekt van ‘ontoelaatbaar gedrag’ en heeft de agenten overgeplaatst naar een andere eenheid.

Agenten hebben een huiszoeking gedaan in Rotterdam-IJsselmonde. Daar trof de 5.0 drugs aan in de woning van een 37-jarige man. De verdachte was op dat moment niet aanwezig thuis.

Over het wangedrag van de agenten zei de verdachte bewoner het volgende tegen het AD: “Ik heb camera’s in huis, die hadden ze uitgezet, maar ze vergaten de verborgen camera.” Hij was HE LE MAAL verbijsterd toen hij de beelden zag.

“De agenten namen blikjes Red Bull en cola uit de ijskast”, vertelt de man. “Ze pakten geld dat in mijn huis lag en zeiden: ‘da’s effe lekker’. Ze stonden de Swish te dansen in mijn woonkamer. Mijn vrouw werd aangehouden. ‘We zullen haar effe doen op het bureau’, zei de ene agent over haar. De ander antwoordde: ‘Nee dat hoeft niet, want ze heeft geen make-up op.”

Op de beelden zou ook te zien zijn dat de agenten zwaaien met de vibrators van de vrouw. “En toen mijn hond aan het blaffen was, zei de ene: ‘Geef even een scherp mes, dan blaft hij niet meer’.”

Hij heeft de camerabeelden ingeleverd bij het politiebureau.

Hij brengt het aan het licht en betrekt de media erbij omdat hij woensdag door de burgemeester uit huis zou worden gezet, omdat de politie bij de inval een tas met drugs vond in zijn huis. Volgens de verdachte had een kennis die bij hem achtergelaten en had hij zelf ‘misschien vijf xtc-pillen in huis, voor eigen gebruik’.

Een woordvoerder van de politie bevestigt aan het AD dat agenten ‘ontoelaatbaar gedrag’ vertoonden in de woning, door blikjes uit de koelkast te pakken. De andere voorbeelden worden uitvoerig onderzocht en is verder nog niks over bekend.

Iets zegt ons nu dat de zaak van deze heer wordt geseponeerd en dat de agenten mooi uit hun functie gezet mogen worden. Dit gedrag gaat zelfs ver voor een crimineel…

Bron: AD/ Hart van NederlandBinnenkort kunnen we losgaan in Age Of Empires 2: Definitive Edition

Rommel veroorzaakt stress en angst volgens psychologen