in

Advocaat Derk Wiersum (44) van kroongetuige Nabil B. geliquideerd

De man die woensdagochtend is doodgeschoten in Amsterdam zou de advocaat Derk Wiersum zijn, die kroongetuige Nabil B. bijstaat in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi. Dat bevestigen meerdere bronnen uit de directe omgeving.

De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) is ‘zeer geschokt’ dat een advocaat in de uitoefening van zijn functie is geliquideerd. ,,We leven mee met de nabestaanden en volgen het onderzoek op de voet”, zegt een woordvoerder.

Om 07.30 uur kreeg de politie de melding van de schietpartij binnen. Op een foto van een getuige is een wit laken en een afzetlint te zien.

De schutter is volgens de woordvoerder te voet gevlucht. Het zou gaan om een man van tussen de 16 en 20 jaar oud. Hij heeft een slank postuur, is zo’n 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en had een capuchon op.

Een ding is zeker nu, als Ridouan Taghi hier achter zit dan gaat hij per direct de boeken in als meest meedogenloze en gevaarlijkste crimineel van de Nederlandse geschiedenis.

Bron: AD / NH NieuwsLadies: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’, spaar gewoon voor je Lipfillers oké?

HolySHIT: KFC is dit keer iets heel VAAGS aan het testen, like idk…