in

Adverteerders klagen over Hoodvlogs, Youtube schijnt maatregelen te hebben genomen

YouTube draait geldkraan treitervloggers dicht, is de titel van een post op de website van de Telegraaf vandaag.

YouTube heeft de inhoud van het kanaal van Ismail Ilgun uit de wijk Poelenburg gemarkeerd als gewelddadig, laat een woordvoerder van Youtube weten. Adverteerders hebben lopen klagen dat ze niet meer op de vlogs willen adverteren. Alleen partijen die aan hebben gegeven het geen probleem te vinden om op gewelddadig materiaal te adverteren blijven ads vertonen.

Wij hebben het kanaal bekeken en er staan nog overal advertenties bij.

Wij denken dat dit eigenlijk langzaam zal toenemen en meer mensen zullen afhaken nu dit landelijk nieuws is geworden. Het was ABSOLUUT geen slimme zet geweest om met een hele groep naar Pauw te gaan. Landelijke bekendheid brengt een hele stroom van mensen met zich mee die dit soort berichtgeving absoluut niet waarderen.

Het zijn echter een paar jongeren die zich gewoon mateloos vervelen in die buurt, geen afleiding hebben en hierdoor een slechte band hebben opgebouwd met de plaatselijke autoriteiten. Meer is het echt niet. Dit soort jochies hebben moeite met autoriteit, krijgen hier in huis al heel heftig mee te maken en laten zich gaan op straat tegen ouderen die dat op ze proberen uit te oefenen. Als ze het niet doen lijkt het wel alsof men over ze heen aan het lopen is wat dus als een zwakte overkomt binnen in zo een groep. Ongeacht etnische achtergronden.

Die jongens zijn op dit moment wel de bekendste vloggers uit Nederland en als iedereen klaar is met gal spuwen is het weer oud nieuws.

Mark Rutte spreekt zich erover uit:
De groep Turks-Nederlandse jongeren die in Zaanstad overlast veroorzaakt, is volgens minister-president Mark Rutte „gewoon tuig van de richel”. Dat zei hij vrijdag tijdens zijn wekelijke persconferentie. „Ik heb me er twee dagen kapot aan zitten ergeren.” Hij windt zich er erg over op dat gewone mensen zich in hun buurtje bedreigd voelen, zei hij.

captureNieuwe motorclub op komst, voornamelijk Marokkanen, Turken en Joegoslaven

Zit je dan op de achterbank met je junkie ouders die K.O. zijn gegaan door een O.D