in

Action heeft iemand ontslagen wegens een tasje van 3 cent

Warenhuis Action heeft een personeelslid ontslagen omdat hij een tasje van 3 cent meenam zonder te betalen.

Het gaat om een vulploegmedewerker die zegt het tasje na sluitingstijd, toen de kassa’s al dicht waren, gepakt te hebben om twintig eerder bij zijn werk aangeschafte poncho’s voor carnaval mee te vervoeren. Na de krokusvakantie kreeg hij ontslag op staande voet.

Dit staat op de website van de NOS.

De medewerker heeft zijn verhaal gedaan bij de tijdschrift Quote die vragen heeft gesteld over het geheel bij Action:

“We verwachten eerlijkheid van ons personeel. Je rekent af wat je meeneemt. Of dat nou iets van 300 euro is of van 3 cent. Het gaat om het principe, daar wijken we niet van af, anders kom je op een hellend vlak. Je mag niet stelen van de baas.”

De man wilde de volgende dag betalen voor het tasje maar is dat gewoon vergeten. Echter denkt de man dat hij ontslagen is om een hele andere reden:

“Het was onbewust gegaan. Toen ik het tasje nam, dacht ik nog: ik zal dat later betalen. Maar na het carnaval heb ik er gewoon niet meer aan gedacht. Ik moest bij de directie komen en kreeg ontslag.” Ik ben 41. Mijn contract is al twee keer verlengd. Action zou mij binnenkort in vaste dienst moeten nemen. Ik denk dat ze dat niet willen.”

Bij de FNV spreekt men van een ‘bizarre zaak’. “We hebben er alle vertrouwen in dat het ontslag op last van de rechter teruggeschroefd moet worden”, aldus FNV-bestuurder Linda Vermeulen.

Bron: NOSKijken: mannen verkleden zich als volle vuilniszakken om quarantaine te omzeilen

Amerikaan die spullen likte in supermarkt opgepakt o.a. dankzij aangifte uit Nederland