in

5 agenten schoten 55 keer (close range) op aspirant-rapper Willie McCoy (beelden)

In een recente rapport van de politie van Vallejo staat gedetailleerd beschreven hoe politiemannen de aspirant-rapper Willie McCoy 55 keer hebben beschoten in minder dan 4 seconden.

De 20-jarige Willie was in de nacht van 9 februari in slaap gevallen op de parkeerplaats van een Taco Bell in Vallejo, Californië.

Politieagenten hebben ter plaatse een welzijnscheck gedaan nadat een medewerker van Taco Bell hen op de hoogte bracht van een man die ‘in elkaar gezakt’ leek in de bestuurdersstoel van een zilveren Mercedes-Benz.

Volgens de Los Angeles Times sliep Willie toen de agenten arriveerden waarbij ze direct opmerkten dat hij een wapen in de auto had liggen.

De agenten hebben hebben verklaard dat Willie naar voren leunde en naar het wapen greep toen hij wakker werd. Body-cam footage toont dat agent Colin Eaton schreeuwend tegen Willie zegt om zijn handen omhoog te doen. Hij leunt echter naar voren en werd doorzeefd met 55 kogels. De jongeman werd ter plekke dood verklaard.

Volgens een rapport van 51 pagina’s, van de gepensioneerde vredesofficier David Blake, schoten zes agenten 55 keer op Willie in 3,5 seconden. Deze cijfers werden op donderdag 27 juni openbaar gemaakt nadat lokale media hadden gevraagd om een volledige analyse van de dodelijke schietpartij.

Blake concludeerde in zijn rapport dat het besluit van de agenten om Willie te neerschieten gerechtvaardigd was, en verklaarde:

In general, I find the use of deadly force in this case to be reasonable and in line with contemporary training and police practices associated with use of deadly force.

Check de schokkende body-cam footage van de schietpartij hieronder.Asteroïde gevuld met edelmetalen kan iedereen op aarde een miljardair maken

Funny: student neemt ontslag met condoleance kaart