in

26-jarige Buschauffeur die tegen stilstaande tram knalde was onder invloed van MDMA en GHB

Credit: Youtube / Inter Visual Studio

De buschauffeur die vorig jaar met een Connexxion-bus tegen een stilstaande tram aanreed bij het Olympisch Stadion, was volgens het Openbaar Ministerie (OM) onder invloed van MDMA en GHB. Bij het ongeval raakten twee mensen ernstig gewond. De 26-jarige Ismaël W. wordt verdacht van het veroorzaken van het verkeersongeval.

Het incident vond plaats op 4 mei rond drie uur in de middag. De destijds 25-jarige buschauffeur raakte zelf bekneld tijdens het ongeluk en moest door de brandweer worden bevrijd. 14 passagiers raakten gewond waarvan twee ernstig. Eentje liep een gescheurd jukbeen op en een andere slachtoffer een gebroken nek en hersenschudding.

Volgens getuigen reed de bus met hoge snelheid tegen een stilstaande tram aan. Het O.M. verwijt W. van alles. Met name dat hij door het gebruik van drugs zeer onvoorzichtig en onoplettend gedrag heeft vertoond.

De jongeman staat vandaag voor de rechter in een zogeheten pro forma-zitting. De strafzaak wordt op een later moment inhoudelijk behandeld.

We zijn erg benieuwd wat hier uit gaat komen. We houden jullie op de hoogte. Check beelden van het incident in de onderstaande video.

Bron: AT5Heftig: Belgisch kampioen knalt eventjes 255 cm aan frikandellen weg

Kijken: Mexicaanse Youtuber opgenomen in Ziekenhuis na het eten van 2 Madame Jeanette Pepers