in

26 jaar cel in Turkije voor Nederlandse wegens Cocaïnesmokkel

De 28-jarige Naomi M. (28) uit Venlo die in november vorig jaar op Atatürk Airport in Istanboel werd gearresteerd omdat ze ruim 5,3 kilo cocaïne in haar ondergoed had verstopt, is door een Turkse rechter veroordeeld tot een celstraf van 26 jaar en drie maanden. M. was op doorreis uit Brazilië en zei na haar aanhouding dat ze dacht dat er alleen bankbiljetten in de pakketjes zaten.

Ze viel op omdat ze nerveus was en angstig deed. Dat werd vorig jaar in de Turkse media vermeld. Ze werd apart genomen en onderzocht. IN haar bagage werd niks gevonden. Tijdens een inspectie van haar kleding viel ze door de mand. Ze had een korset aan wat leek op een kogelvrije vest. In de korset was 5 kilo en 359 gram cocaïne verstopt in kleine plastic pakketjes.

De politie vermoedt dat Naomi een koerier is van een internationaal drugskartel. Naomi verklaarde dat ze niet op de hoogte was van het spul maar dacht dat ze geld aan het vervoeren was. Ze gaf aan als fotograaf te werken en naar Istanboel was gekomen als toerist.

Of Naomi de celstraf volledig in Turkije moet uitzitten, is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk zal M. een verzoek indienen om naar een gevangenis in Nederland.‘Joker’ Sequel in de planning: Wat je helemaal kon Verwachten na 1 Miljard Omzet

OM: Geen sprake van Hitlergroet door Den Bosch-supporter