in

2 psychotische docu’s die je echt gezien moet hebben op Netflix

De verhalen van Natascha Kampusch & Josef Fritzl: story of a monster

Laten we beginnen met de documentaire over Natascha Kampusch.’3.096 Tage’…

Op 3 maart 1998 loopt de toen 10 jarige Natascha alleen naar school, haar moeder houdt haar vanaf het raam van de flat in de gaten. Ze loopt de straat uit richting het winkelcentrum, ze was er bijna, toen ze een man naast een witte bestelbus zag staan. Hij stond daar alsof hij op iemand stond te wachten. Toen Natascha dichterbij de bus kwam, pakte de man haar vast en trok haar in de bus.

OUTBRAIN_VIDEO_AD

Na een tijdje te hebben gereden, reed de bus de garage van een huis in. Hij wikkelde haar in een blauwe deken en droeg haar het huis in. Hij liep een trap af, en legde haar even naast hem neer op de grond, terwijl hij haar cel openmaakte. Ze moest zelf door het kleine deurtje kruipen en in het donker gaan zitten terwijl hij het deurtje weer op slot deed.

In deze documentaire vertelt Natascha Kampusch zelf over hoe ze 8 jaar lang werd vastgehouden in een kelder. Je wordt helemaal meegenomen in hoe zij het heeft meegemaakt. Ook wordt je meegenomen in het politieonderzoek wat in die tijd heeft plaatsgevonden. De relatie tussen Natascha en haar ontvoerder ‘Priklopil’ wordt tijdens de documentaire duidelijk geschetst, ze was bang voor hem maar toch was ze afhankelijk van hem, hij was immers degene die haar eten en drinken gaf. Op 28 Augustus 2006 ontvluchte ze het huis van haar ontvoerder, die dezelfde avond zelfmoord pleegde.

Dit waargebeurde verhaal is een goede aanrader als je dit soort verhalen interessant vindt. Natascha neemt je als het ware mee in een horrorfilm want je hebt op een geven moment niet het gevoel dat je naar een docu aan het kijken bent.

Er is een speelfilm genaamd ‘3096 days’ gemaakt over het geheel. De trailer van de film kan je hierboven bekijken.

Story of a monster:
Deze documentaire brengt door interviews en bijzondere beelden de zaak van Josef Fritzl in beeld, die zijn eigen dochter jarenlang mishandelde, opsloot en seksueel misbruikte.

Dit verschrikkelijke verhaal speelt zich af in Oostenrijk. In 2008 kwam aan het licht dat de man die iedereen zag als een gerespecteerd zakenman en vader, zijn eigen dochter Elisabeth, 24 jaar lang opgesloten had in zijn kelder. Ze is meer dan 3000 keer verkracht door haar eigen vader en heeft in totaal 7 kinderen van hem gehad. Ze is alleen bevallen in de kelder van het familiehuis waar ze dag een nacht aan de muur zat vastgeketend.

De vrienden en familie van Fritzl hadden niets door, hij hield zich namelijk vast aan ‘het wegloop verhaal.’ Hij vertelde iedereen dat zijn dochter was wegelopen omdat ze een ander leven wou leiden. Een van de kinderen overleed snel na de geboorte 4 van de kinderen woonde bij Fritzl en zijn vrouw. Iedere keer als er een nieuw kind geboren werd, verzon Fritzl er een verhaal bij. De ene keer deed het kind geadopteerd was, de andere keer alsof zijn dochter het kindje op de stoep had achter gelaten. Hij vertelde zijn vrouw en iedereen om hem heen dat zijn dochter was weggelopen en zich had aangesloten bij een sekte. De andere twee kinderen woonden samen met Elisabeth in de kelder. Elisabeth vertelde later dat ze het niet meer erg vond om verkracht te worden, maar het was een verschrikking voor haar dat haar kinderen het moesten zien.

De oudste dochter van Elisabeth en Fritzl werd toen ze 19 was ernstig ziek, ze moest naar het ziekenhuis. Toen ze in het ziekenhuis kwam en nergens ingeschreven stond, belde de dokter de politie. En zo zijn Elisabeth en haar twee zoons gered uit de kelder.

Deze documentaire wordt verteld door mensen die dichtbij de zaak stonden. Het verhaal van hoe Fritzl zo’n monster is geworden wordt duidelijk. Het is een heftige docu, met nooit eerder vertoonde beelden.Oh Goodies: Official Teaser Trailer van VENOM is hier!

Het is vrijdag dus we hebben wat nieuwe muziek voor jullie