in

2 chicks bestormen topless het podium tijdens islamitische conferentie (video)

De feministische actiegroep Femen heeft het podium bestormd tijdens een islamitische conferentie in Pontoise nabij Parijs.

De in zwarte gewaden vermomde activisten trokken hun kleding uit en op hun naakte lichamen waren protestkreten te zien tegen het patriarchaat, oftewel de mannelijke overheersing.
De media-actiegroep Femen verzet zich tegen allerlei vormen van vrouwenonderdrukking en vooral ook tegen religies die verkondigen dat God de vrouw ondergeschikt heeft gemaakt aan de man, zoals de islam en het christendom. De twee vrouwen beklommen het podium en schreeuwden volgens de vast actiemethode van Femen met ontbloot bovenlijf protestleuzen:

“Niemand onderwerpt me, niemand bezit me, ik ben mijn eigen profeet”.

De twee vrouwen werden als snel belaagd door security en toeschouwers. Daarbij werden de weerloze activistes, beiden zelf afkomstig uit islamitische milieus, geschopt en geslagen door de toegestormde gelovigen. De vrouwen werden snel afgevoerd door de politie.

Op de islamitische conferentie, die voor de derde keer werd gehouden in Pontoise, stond de rol van de vrouw centraal. Of liever gezegd de onderdanige rol. Een van de sprekers was Nader Abou Anas, een geestelijke die onderwerping van de vrouw bepleit. Een petitie, twee weken geleden, om de omstreden conferentie te verbieden werd door 6000 mensen ondertekend. Naast discussies en lezingen waren er kook-workshops en werd er religieus goedgekeurde kleding verkocht.Is je relatie over? Deze app helpt je erdoorheen in 30 dagen tijd

Waarom je er elke dag gewoon een ruk aan moet geven