in

2 buitenlandse horrorfilms die je echt gezien moet hebben

Het gaat om VERONICA & Under the Shadow

Credit: Netflix

Als je van alternatieve (horror)films houdt dan moet je VERONICA & Under the Shadow echt gezien hebben. Beide films zijn te zien op Netflix.

OUTBRAIN_VIDEO_AD

Laten we beginnen met VERONICA, een Spaanstalige film die je de stuipen op het lijf jaagt. Nadat Veronica samen met twee vriendinnen besluit om met een Ouija-bord te gaan spelen, wordt haar wereld op zijn kop gezet.

Het geheel is een beetje op een alternatieve manier gefilmd dus de ene horrorliefhebber kan het minder vinden dan de ander. Het verhaal zit echter prima in elkaar, de hoofdrolspeelster vertolkt haar rol ook echt uitstekend.

Under the Shadow speelt zich af in de hoofdstad van Iran tijdens de oorlog met Irak in de jaren 80.

Deze film gaat over Djin’s die het leven van de hoofdrolspeelster (Shideh) en haar dochter (Dorsa) echt verdomd lastig maken op een moment dat het al heel erg onrustig is in hun leventje vanwege persoonlijk problemen en natuurlijk de oorlog.
Shideh is te koppig om meteen te vertrekken als de Djin’s haar woning langzaam maar zeer zeker steeds meer en meer betreden. Ze besluit om het gevecht aan te gaan om haar dochter Dorsa te redden.

Beide films zijn geen Hollywood producties met mega dure special effects maar zeker de moeite waard om gewoon even te checken.Spotify hitlijst: Week 11 t.e.m. maandag 19 maart – 2018

Een paar Nederlandse Youtubekanalen waar je echt op moet abonneren