in

18 patiënten overleden gisteren, 409 nieuwe patiënten, in totaal 2460 positief geteste personen

Er zijn natuurlijk veel gevallen van mensen die genezen zijn en er weer bovenop zijn maar dat houdt het RIVM helaas niet bij

Sinds gisteren zijn 409 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 2460.

Onder hen zijn 594 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

18 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 76 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 489 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 870 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid Holland (312). Limburg (301).

Door de NIVEL Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg -peilstations zijn afgelopen week 9 infecties gerapporteerd, waarmee dit totaal 17 wordt.

Update: wij hebben telefonisch contact opgenomen met het RIVM en ze gaan kijken hoe ze het aantal mensen die genezen zijn, hetzij ontslagen worden uit het ziekenhuis bij hun update kunnen vermelden. Daar moeten eerst goede afspraken over gemaakt worden met alle ziekenhuizen en de GGD.

Bron: RIVMChina meldt voor het eerst sinds uitbraak nul nieuwe gevallen van coronavirus

Italië in quarantaine zorgt voor helder water, zwanen en dolfijnen in de grachten van Venetië