in

101Barz stuurt misdaadjournalist Paul Vugts van het Parool naar zijn MOER

Paul Vugts van het Parool heeft de redactie van 101Barz boos gemaakt en dat heeft hij geweten ook vandaag. In een open brief via de website maken ze hem met de grond gelijk en sturen ze hem feitelijk naar z’n moeder. En terecht…

Als je naar een video van Paul Vugts kijkt zie je meteen met wat voor een persoon je te maken hebt. We gaan daar niet teveel woorden aan vuil maken maar het is gewoon een trieste vertoning.

Een ding is wel zeker, Paul Vugts is vastberaden en eigenwijs. Hij gaat waarschijnlijk niet stoppen met het demoniseren van ons cultuur en een bepaalde stroming artiesten die juist “artiest” worden om dat andere leven achter zich te kunnen laten. Paul heeft wat dit betreft gewoon een bord voor zijn kop.

Paul heeft iets nieuws. De Amsterdamse gemeente en politie willen namelijk dat rappers die ooit veroordeeld zijn van een criminele feit nergens meer een podium krijgen. Paul wil daar graag iets over schrijven en vroeg 101Barz om een reactie. En die heeft hij nu gekregen.

Wij staan achter de brief van 101Barz en willen graag het volgende daaraan toevoegen:

“Paul, je moet lekker je smoelwerk houden en je niet bemoeien met dingen waar je totaal geen verstand van hebt en de gemeente inclusief de politie mogen lekker verder dromen wat dit betreft cuz it ain’t gonna happen!”.

Met vriendelijke groeten uit de Bijlmer, de redactie van Fakka.

Voor wie Paul Vugts niet kent, hieronder een oud interview met AT5:

Hieronder een gedeelte van de brief van 101Barz:

Hey Paul Vugts…

Kut hè, die corona? De criminaliteitscijfers dalen en in jouw beroep als misdaadjournalist is het natuurlijk eventjes zoeken naar wat voor verhalen je in deze tijd allemaal kan publiceren. Gelukkig speelde de Gemeente Amsterdam (in samenwerking met de politie) je in de hand met een nieuw voorstel; criminele rappers hun podium afnemen.

Vorige week liet je ons weten dat je benieuwd was naar onze kijk op deze zaak. En je bent zeker niet de eerste die van 101Barz een reactie wil over de jongens die veroordeeld zijn voor criminele activiteiten. Niet alleen bij criminele activiteiten, maar bij elke rapper die zich niet aan de ‘ethische norm’ van wit-Nederland houdt, staat onze inbox weer vol met verontwaardigde berichten over het podium dat wij bieden aan artiesten.

Wij werken in Hilversum en zijn onderdeel van het publieke bestel. Als onderdeel van de publieke omroep voelen wij ons verplicht om verhalen uit heel Nederland te laten horen via de studio van Rotjoch. Zie elke Studiosessie als een kijkje in de wereld van het individu achter de microfoon. Een monoloog vol met belevingen en gedachtegangen die spelen in het leven van de artiest. Dat is hiphop en zo hebben we sinds 2006 al meer dan 1500 artiesten hun verhaal laten vertellen. Jammer genoeg komen sommige rappers toch uit een omgeving waar criminaliteit leeft en onderdeel is van hun dagelijks leven.

In het verzoek om een reactie neem je direct een moreel standpunt in met “Het idee is bijvoorbeeld dat kwetsbare jongeren in een stadsdeel als Zuid-Oost in die rappende criminelen negatieve rolmodellen hebben, terwijl ze zo’n grote behoefte hebben aan positieve rolmodellen”. Er zijn genoeg positieve rolmodellen uit Amsterdam Zuid-Oost en hoogstwaarschijnlijk stond 101Barz aan de wieg van deze rolmodellen.

De interesse naar ons platform is voornamelijk wanneer rappers iets fout doen. Ze vragen naar rappers die veroordeeld zijn, soms zelfs wanneer de uitzending van de sessie jaren voor de rechtszaak is. Ze willen ons standpunt weten of zijn bezwaard dat de sessie online staat. De positieve rolmodellen die bij ons over de vloer komen is geen animo voor vanuit deze hoek. We willen ook wel een keer praten over het succes van Snelle, of hoe we Fresku al over de vloer hebben sinds Zwarte Schapen. Of laten we het eens hebben over al die jonge ondernemers die met het bereik van hun Studiosessies bij 101Barz hun hele loopbaan en toekomst ten positieve hebben veranderd.

Lees de volledige brief via deze link.Bezit Microsoft patent “666” over het implanteren van microchips bij mensen?

Kijken: dokter vertelt over bijeffecten van COVID lockdown in de V.S. en hoe je immuunsysteem werkt